Enterprise Networking - i4
wave

Enterprise networking.

Niet elke organisatie kan uit de voeten met ‘standaardoplossingen’. Dat heeft vaak niet (alleen) te maken met de grootte van de organisatie, maar vooral met specifieke eisen en wensen. Denk aan wet- en regelgeving waar zij zich aan te houden hebben, of andere branchespecifieke behoeften. Een IT-netwerk op maat kan dan datgene zijn wat zo’n organisatie nodig heeft. Een enterprise networking-oplossing wordt helemaal op maat samengesteld door specialisten en kan naar wens worden ingevuld.

Kenmerken van een Enterprise Network

Een ‘enterprise network’ biedt jouw organisatie de mogelijkheid om een netwerk op maat samen te stellen op basis van eisen voor schaalbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid. Daarnaast kan de vereiste security verweven worden in alle lagen van het netwerk.

Zo kun je gebruikmaken van segmentering, waarbij je op basis van classificatie bepaalt wie toegang heeft tot bepaalde delen van het netwerk, en wie niet. Zelfs microsegmentatie, waarbij je nog een niveau dieper labels kunt toekennen aan onder andere data en applicaties, is mogelijk in een enterprise network.

Daarnaast is het mogelijk om meerdere domeinen op te zetten en te beheren, zonder dat de eindgebruiker daar iets van merkt. Denk dan aan verschillende afdelingen zoals kantoorautomatisering en netwerken voor werkvloeren, combinaties van datacenter- en cloudconfiguraties of verbindingen tussen verschillende locaties.

Voordelen van een Enterprise Network

Enterprise networking is dus geschikt voor verschillende toepassingen en kenmerken zich door een hoge flexibiliteit en een hoge mate van beveiliging. Dat biedt organisaties verschillende voordelen:

  • Een goed ingericht netwerk biedt een naadloze ervaring voor gebruikers, apparaten (waaronder IoT) en applicaties binnen een organisatie, aangepast aan de rol, het doel en de locatie. Zij ervaren een netwerk dat altijd aan staat en dat geoptimaliseerd kan worden tijdens het gebruik, wanneer de netwerkbehoefte toeneemt. Ook integratie met clouddiensten en de optimalisatie van workloads behoort tot de mogelijkheden;
  • Met een enterprise network is een organisatie klaar voor de toekomst: het ondersteunt de digitale transformatie aangezien je snel in kan spelen op groeiende behoeften op het gebied van uitbreiding, schaalbaarheid en de introductie van nieuwe diensten;
  • Eenvoudiger netwerkbeheer door geavanceerde netwerktools zoals controllers, die beheerders de mogelijkheid bieden om toegangsprotocollen in te stellen, nieuwe gebruikers en rollen eenvoudig toe te voegen en de netwerkfuncties te monitoren en daar waar nodig in te grijpen;
  • Geïntegreerde beveiligingsoplossingen, naast de fysieke beveiliging op firewalls en gateways. Het detecteren van bedreigingen en het afdwingen van protocollen stellen een organisatie in staat de beveiliging te verhogen en te borgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Zero Trust.
pattern

Networking Services van Cisco

De beste in de markt met netwerkoplossingen

Om een enterprise network op te zetten, maken wij gebruik van Cisco-producten en -diensten. Cisco is de beste in de markt met zijn oplossingen, die perfect geschikt zijn voor op maat gemaakte netwerken. Daarnaast integreren de netwerkoplossingen van Cisco naadloos met hun security-oplossingen, zodat de beveiliging van het netwerk geborgd is. Cisco voorziet in zaken als snelle, draadloze verbindingen, optimalisatie voor netwerken op afstand voor mobiele werknemers, netwerkcapaciteitsbeheer, intuïtieve netwerken, SASE en ‘local based’-toegang.

Managed Networking Services
Helpdesk Cisco Meraki en Microsoft 365