Firewall - i4
wave

Cisco Meraki Firewall.

Beveiliging van je bedrijfsnetwerken doe je op veel niveaus: van identiteitsbeveiliging van medewerkers en beveiliging van endpoints, tot geavanceerde cloudsecurity. Maar het is minstens net zo belangrijk om directe aanvallen op je bedrijfsnetwerk te voorkomen met een NextGen-firewall. Voorheen was het voldoende om ‘hosts’ en poorten te beveiligen; dat is niet langer het geval.

Vanuit onze Managed Security Services adviseren wij dan ook om te kiezen voor een NextGen (Next Generation) Firewall. Wij werken daarvoor graag met een Cisco Meraki Firewall.

Beveiliging op alle lagen in je netwerk

Van een firewall mag je minimaal verwachten dat deze jouw netwerk beschermt tegen aanvallen van buitenaf en ongewenste ‘bezoekers’. De Cisco Meraki-firewall integreert naadloos met andere beveiligingsoplossingen van Cisco, waar de diensten in ons SNOC onder andere op gebaseerd zijn. Inzicht wordt verkregen via het Meraki Dashboard, waarop alle switches, access points, verbindingen en apparaten te zien zijn. Zo kan men zien wie er op een netwerk zit, op welke locatie en apparaat, en geeft het dashboard duidelijkheid in het surfgedrag van de personen binnen het netwerk. Als beheerder krijg je de volledige controle over gebruikers, inhoud en toepassingen op het netwerk, voor een optimale beveiliging van alle (bedrijfs)informatie.

Cisco Meraki Firewalls maken gebruik van inbreukdetectie en -preventie op basis van de technieken van Sourcefire’s Snort. Dit is de meest gebruikte technologie ter wereld voor het voorkomen en detecteren van netwerkaanvallen.

Volledige controle over activiteiten

De Cisco Meraki-firewall maakt gebruik van dataverwerking op het netwerkverkeer in alle lagen van het netwerk; met geavanceerde technologie worden alle activiteiten geïdentificeerd. Vervolgens wordt data gecategoriseerd en kan een toegangscontrolebeleid worden afgedwongen. Zo kan bijvoorbeeld Netflix geblokkeerd worden en videobellen prioriteit krijgen op het netwerk.

Verder houd je als organisatie controle op alles wat afwijkend, ontwijkend of versleuteld is, zoals ‘peer-to-peer’-toepassingen die met traditionele firewalls niet beheerd kunnen worden. De Cisco Meraki-firewall is daarvoor opgenomen in alle (draadloze) access points en beveiligingsapparatuur, zodat het je gehele netwerk beschermt.

pattern

Managed Netwerk

Jouw netwerk beheerd en onderhouden door onze specialisten

Het is wellicht het minst zichtbare deel van de ICT-infrastructuur, maar tegelijkertijd speelt het wel een cruciale rol: het bedrijfsnetwerk. Het bedrijfsnetwerk, bestaande uit onder andere een firewall, switches en een draadloos netwerk, is het kloppende hart dat connectiviteit levert tussen gebruikers en applicaties, zowel binnen de bedrijfsmuren als daarbuiten. Geen enkele organisatie kan zonder en daarom moet het gewoon altijd goed geregeld zijn.

Managed Networking