Managed Networking Services - i4
wave

Managed Networking Services

Laat het netwerk meegroeien met de business

Het is wellicht het minst zichtbare deel van de ICT-infrastructuur maar tegelijkertijd speelt het wel een cruciale rol: het bedrijfsnetwerk. Het bedrijfsnetwerk is het kloppende hart dat connectiviteit levert tussen gebruikers en applicaties, zowel binnen de bedrijfsmuren als daarbuiten. Geen enkele organisatie kan zonder en daarom moet het gewoon altijd goed geregeld zijn.

i4 is jouw partner voor alle networking diensten voor jouw organisatie. We bieden jou een bedrijfsnetwerk aan dat past bij jouw organisatie. Van compleet beheerd tot volledig op maat: onze experts inventariseren wat jij nodig hebt en bieden je met onze Managed Networking Services een passende oplossing aan. Networking as a service bij i4 voor een vast bedrag per maand.

Uiteraard is een bedrijfsnetwerk niets zonder adequate security. Daarom kijken wij altijd naar het complete plaatje en integreren de networking services naadloos met de security services.

Networking oplossingen passend bij jouw wensen en eisen

Zoveel organisaties, zoveel netwerken. Elke organisatie heeft andere behoeften als het aankomt op networking en connectivity. Networking oplossingen zijn in de basis onder te verdelen in deze opties:

  • Klassieke bedrijfsnetwerken waarbij gebruik gemaakt wordt van traditionele apparatuur als switches en routers. Voor monitoring is extra software benodigd.
  • Cloudbased networking is de ideale oplossing voor iedere organisatie die een goed en stabiel bedrijfsnetwerk nodig heeft wat eenvoudig te beheren is, zonder al te veel specifieke wensen en eisen.
  • Datacenter Networking is de meest geavanceerde oplossing die vooral geschikt is voor organisaties met erg specifieke behoeftes die gebruikmaken van datacenteroplossingen. Dit wordt ook wel SDLAN genoemd en het netwerk wordt hierbij aangestuurd vanuit software in het datacenter.

Een andere term die in deze context gebruikt wordt, is enterprise networking. Dit is niet hetzelfde als datacenter networking, al hebben we het ook hier over bedrijfsnetwerken die opgezet worden met specifieke wensen en eisen van een organisatie. Een enterprise networking-oplossing wordt helemaal op maat samengesteld door specialisten en kan naar wens worden ingevuld.

Managed Networking Services in SNOC

i4 maakt voor de managed diensten gebruikt van een eigen Security & Network Operations Center, het SNOC. Hier zitten de experts die continu de infrastructuur en data van onze klanten monitoren, bewaken en beveiligen. Het is met recht ons zenuwcenter, hier houden wij jouw netwerk in de gaten en zorgen dat jij gewoon kunt werken.

De diensten uit het SNOC worden samen met jou afgestemd: wat wil jij zelf doen en wat gaan wij voor jou doen? Denk aan dagelijks beheer, capaciteitsmanagement of calamiteitenmanagement: we kunnen het allemaal voor je regelen maar je kunt het ook (deels) zelf doen.

Draadloze netwerken

Voor medewerkers lijkt het vanzelfsprekend: draadloos kunnen werken. Toch is dit voor veel organisaties een grote uitdaging, want naadloze draadloze connectiviteit bieden aan medewerkers, die ook nog eens veilig is, is niet zomaar gedaan.

Met de hardware en software van Cisco voor wireless networking wordt het wel eenvoudiger om dit te realiseren. De hardware, zoals access points en controllers, werken naadloos samen met software om ze te beheren. Cisco DNA software biedt diverse mogelijkheden voor beheer, zoals het opsporen en stoppen van gevaren, het automatiseren van workflows en het verkrijgen van nuttige inzichten. Cisco DNA kun je helemaal zo samenstellen dat het aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wil je écht de beste ervaring voor jouw organisatie en de medewerkers? Cisco biedt als enige apparatuur geschikt voor de nieuwste standaard: Wifi 6. Deze apparatuur vind je bij jouw Cisco Meraki Professionals van i4.

pattern

Het nieuwe networking

Een netwerk is vandaag de dag meer dan een internetverbinding, een router met access points, (managed) switches en een VPN-tunnel. Het is dé levenslijn van jouw business, zonder wordt het lastig werken. Hoe we werken, is de afgelopen jaren drastisch veranderd, het nieuwe werken biedt de flexibiliteit die jouw medewerkers nodig hebben.

Dit betekent ook dat we networking en connectiviteit op een andere manier moeten gaan invullen, om dit nieuwe werken te faciliteren en tegelijkertijd veilig te kunnen blijven werken. Het nieuwe networking realiseren wij met veelal oplossingen van Cisco Meraki, zoals:

  • Cisco Remote Workforce voor netwerken buiten de kantoormuren
  • Cisco DNA Center voor netwerkbeheer
  • Cisco Software-Defined Access en Intent-Based Networking voor invulling van Zero Trust
Lees meer over ons netwerk
Managed IT services