Wireless Site Survey - i4
wave

Wireless Site Survey.

Bij de implementatie van een nieuw draadloos netwerk is een wifi-meting van groot belang. Je krijgt met een wifi-meting inzicht in de benodigde dekking en capaciteit van het toekomstige wifi-netwerk. Zo ben je verzekerd van een stabiele, draadloze omgeving.

Veranderende eisen en wensen

De eisen die wij tegenwoordig aan draadloze netwerken stellen, verschillen nogal met die van tien jaar geleden. Was een wifi-omgeving destijds nog een nice-to-have, inmiddels is het uitgegroeid tot een musthave voor iedere organisatie. Het is een onmisbare functionaliteit binnen de IT-omgeving van elke organisatie geworden.

Daarnaast zag men dekking tot voor kort nog als uitgangspunt voor een optimaal draadloos netwerk. Tegenwoordig vragen IT-oplossing om capaciteit van de wifi-omgeving; het is immers vaak nog het enige netwerk binnen een organisatie.

Voor de implementatie van een optimaal functionerend netwerk is een grondige wifi-meting, een zogenoemde Wifi Site Survey, van groot belang.

Netwerkmetingen op locatie

Onze werkzaamheden voor de wifi-meting bestaan uit het opstellen van een ‘predictive’ wifi-analyse, waarbij wij aangeven wat de beste en meest tactische locaties zijn voor het plaatsen van wifi access points. We brengen de dempingen in het wifi-signaal door muren of plafonds in kaart. De bevindingen van deze meting leggen wij vast in een rapport.

Nadat we de access points geleverd en geïmplementeerd hebben, voeren wij een nieuwe meting uit. Met deze meting controleren wij of de geplaatste wifi access points daadwerkelijk een goede dekking bieden. Ook na deze meting stellen wij een rapport op.

Spectrum Analyse

Een Spectrum Analyse voor wifi beperkt zich tot het meten van de radiobanden en -signalen waarbinnen het wifi-netwerk actief is. Dit kunnen andere wifi-netwerken in de buurt zijn, maar ook andersoortige radiosignalen. Denk hierbij aan draadloze telefoonoplossingen, alarmsystemen, bluetooth, magnetrons en draadloze intercoms. Wij brengen het toekomstige radiospectrum (2,4 GHz of 5 GHz) voor jouw organisatie in kaart.

pattern

Cisco Wireless

Stabiele draadloze netwerkverbinding met hoge snelheid

Steeds meer mensen maken gebruik van één of meerdere mobiele apparaten. De verwachting is dat mogelijk gemaakt wordt met een snelle en stabiele, draadloze internetverbinding. Voor veel organisaties is mobiliteit een grote uitdaging geworden. Een betrouwbaar, veilig en vooral schaalbaar draadloos netwerk is geen overbodige luxe meer. Zeker als je werkt vanuit de cloud. i4 ontwikkelt oplossingen op maat met de juiste dekking, snelheid en stabiliteit voor jouw organisatie.

Dit doen wij met de hard- en software van Cisco en Cisco Meraki. Cisco Wireless maakt het mogelijk om draadloze netwerken naar een ongekend nieuw niveau te tillen. Van traditionele access points voor binnen én buiten beheerd vanuit draadloze controllers tot access points die via de cloud te beheren en te onderhouden zijn.

Cisco Wireless