Network as a Service - i4
wave

Network as a Service.

Heb je behoefte aan een netwerk dat bij jouw organisatie past, voor een vast bedrag per maand? Dat is Networking as a Service van i4. Hiermee kun je gebruikmaken van een Next Generation, cloudgebaseerd netwerk, aangepast aan jouw behoeften.

Wat is Network as a Service?

Network as a Service biedt jouw organisatie volledige ontzorging van de netwerkinfrastructuur, inclusief het beheer en onderhoud van deze netwerkcomponenten door professionals. En dat tegen vaste, schaalbare kosten per maand via een zogenoemd ‘pay-per-use’-model.

Door jouw switch(es), firewall(s), router(s) en access point(s) uit te besteden, net als het beheer van deze apparatuur, voldoet jouw netwerk altijd aan de juiste eisen zonder dat jij er naar om hoeft te kijken. Het beheer en onderhoud is in handen van de experts van i4. Zo houdt jij tijd over voor innovatie en jouw core business.

Je betaalt altijd een vast bedrag per component per maand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voordelen van Network as a Service

Wat betekent dit nou eigenlijk voor jouw organisatie? Het uitbesteden van (het beheer en onderhoud van) jouw netwerk biedt je de volgende voordelen:

 • Betalen voor wat je gebruikt, niet wat je bezit;
  Met Network as a Service betaal je een vast bedrag voor beheer, hardware, licenties en advies per component, gebaseerd op je gebruik. Zo weet je precies waarvoor je betaalt. Daarnaast biedt het flexibiliteit omdat je eenvoudig kunt op- en afschalen op basis van de componenten die je daadwerkelijk gebruikt.
 • Direct hulp bij een storing;
  Dagelijks monitoren we proactief de netwerkhardware en -software. Onze specialisten waarborgen hiermee de continuïteit en veiligheid van jouw netwerk.
 • Vervanging van defecte apparatuur;
  Mocht onverhoopt een netwerkapparaat defect raken, door bijvoorbeeld blikseminslag of stroomuitval, dan vervangen wij kosteloos de hardware.
 • Jouw netwerk in handen van een professioneel team.
  Door het uitbesteden van jouw netwerkomgeving leg je de verantwoordelijkheid, het beheer en onderhoud in handen van de specialisten van i4. Zo ben je altijd verzekerd van optimale ondersteuning, en een veilige en up-to-date omgeving.
pattern

i4 Security & Network Operations Center

Monitoring van mogelijke risico’s, kwetsbaarheden en dreigingen

Alle netwerkapparatuur monitoren wij vanuit ons SNOC, het Security & Network Operation Center. Ook wel het ‘zenuwcenter’ genoemd vanwaar wij de IT-infrastructuur en data van al onze klanten monitoren, bewaken en beveiligen. Hier werken onze security-specialisten dag in, dag uit om (geavanceerde) bedreigingen en (compliance) risico’s te detecteren en te minimaliseren; het liefst nog voordat het tot een daadwerkelijke aanval komt.

Security & Network Operation Center
Cybersecurity-it