Managed Networking - i4
wave

Managed Netwerk.

Netwerk-oplossingen passend bij jouw wensen en eisen, volledig beheerd en onderhouden door de specialisten van i4.


Laat het netwerk meegroeien met de business

Het is wellicht het minst zichtbare deel van de ICT-infrastructuur maar tegelijkertijd speelt het wel een cruciale rol: het bedrijfsnetwerk. Het bedrijfsnetwerk is het kloppende hart dat de connectiviteit levert tussen gebruikers en applicaties, zowel binnen de bedrijfsmuren als daarbuiten. Geen enkele organisatie kan zonder en daarom moet het gewoon altijd goed geregeld zijn.

i4 is jouw partner voor alle networking-diensten voor jouw organisatie. We bieden jou een bedrijfsnetwerk dat past bij jouw organisatie. Van compleet beheerd tot volledig op maat: onze experts inventariseren wat jij nodig hebt en bieden je met onze Managed Networking dienst een passende oplossing aan, voor een vast bedrag per maand.

Uiteraard is een bedrijfsnetwerk niets zonder de juiste security. Daarom kijken wij altijd naar het complete plaatje en integreren de networking-diensten naadloos met de security-diensten.

Networking-oplossingen passend bij jouw wensen en eisen

Zoveel organisaties, zoveel netwerken. Elke organisatie heeft andere behoeften als het aankomt op networking en connectiviteit. Networking-oplossingen zijn in de basis onder te verdelen in deze opties:

  • Klassieke bedrijfsnetwerken, waarbij gebruikgemaakt wordt van traditionele apparatuur als switches en routers. Voor monitoring is extra software benodigd;
  • Cloudbased networking is de ideale oplossing voor iedere organisatie die een goed en stabiel bedrijfsnetwerk nodig heeft dat eenvoudig te beheren is, zonder al te veel specifieke wensen en eisen;
  • Datacenter Networking is de meest geavanceerde oplossing die vooral geschikt is voor organisaties met erg specifieke behoeftes die gebruikmaken van datacenteroplossingen. Dit wordt ook wel SDLAN genoemd, en het netwerk wordt hierbij aangestuurd vanuit software in het datacenter.

Een andere term die in deze context gebruikt wordt, is enterprise networking. Dit is niet hetzelfde als datacenter networking, al hebben we het ook hier over bedrijfsnetwerken die opgezet worden met specifieke wensen en eisen van een organisatie. Een enterprise networking oplossing wordt helemaal op maat samengesteld door specialisten en kan naar wens worden ingevuld.

Managed Networking Services in SNOC

i4 maakt voor de managed diensten gebruik van een eigen Security & Network Operations Center, het SNOC. Hier zitten de experts die continu de infrastructuur en data van onze klanten monitoren, bewaken en beveiligen. Het is met recht ons zenuwcenter; hier houden wij jouw netwerk in de gaten en zorgen we dat jij zorgeloos kunt werken.

De diensten uit het SNOC worden samen met jou afgestemd: wat wil jij zelf doen en wat gaan wij voor jou doen? Denk aan dagelijks beheer, capaciteitsmanagement of calamiteitenmanagement: we kunnen het allemaal voor je regelen maar je kunt het ook (deels) zelf doen.

pattern

Networking as a Service

Onze alles-in-één-oplossing voor jouw bedrijfsnetwerk

Een netwerk wat bij jouw organisatie past voor een vast bedrag per maand? Dat is Networking as a Service van i4. Hiermee kun jij gebruikmaken van een Next-Generation cloudbased netwerk, aangepast aan jouw behoeften. Enkele voordelen voor jou:

  • Betalen voor wat je gebruikt, niet wat je bezit;
  • Direct hulp bij een storing;
  • Vervanging van defecte apparatuur;
  • Ook mogelijk voor beheer van bestaande netwerken;
  • Jouw netwerk in handen van een professioneel team.
Network as a Service