Secure SD-Wan - i4
wave

Secure SD-WAN.

Software-defined WAN biedt een betrouwbare en veilige koppeling van verschillende bedrijfsnetwerken over het internet.

Secure SD-WAN

Secure Software-defined WAN is een nieuwe aanpak voor netwerkconnectiviteit, waarmee je de operationele kosten verlaagt en beter gebruik maakt van jouw beschikbare middelen bij ‘multi-site deployments’. Door deze aanpak zijn netwerkbeheerders in staat om de bandbreedte efficiënter te benutten en zijn ze zo verzekerd van het hoogst mogelijke performancelevel voor bedrijfskritische applicaties zonder te besparen op beveiliging of dataprivacy.

Waarom kiezen voor SD-WAN?

De werkdruk van IT’ers ligt onder druk. Er moet steeds meer gedaan worden met minder tijd en middelen. Organisaties openen bijvoorbeeld steeds meer locaties met steeds meer werkplekken, maar het IT-team en het budget blijft hetzelfde. Toch verwacht men dezelfde veiligheid en betrouwbaarheid als daarvoor. De hoge kosten voor enterprise WAN connectiviteit, support en personeel in combinatie met het groeiende aantal bandbreedte-vretende streamingapplicaties en cloud-gebaseerde software dwingt veel netwerkbeheerders om te zoeken naar een alternatieve oplossing.

Met SD-WAN kan je verschillende bedrijfsnetwerken koppelen via VPN. Zo ontstaat er een netwerk met de betrouwbaarheid die je zou kunnen kennen van Multi Protocol Label Switching (MPLS). Het netwerk maakt gebruik van meerdere uplinks met ‘load balancing’ voor een stabiele verbinding, intelligent path control zodat alle infrastructuur evenredig wordt benut en automatic failover bij een defect of verstoring van een of meerdere apparaten in het netwerk.

Voordelen van SD-WAN

SD-WAN is een vooruitstrevende manier om WAN-infrastructuren te bouwen, waarbij je verschillende locaties met elkaar verbindt. SD-WAN biedt vele voordelen, waaronder:

  • Betere toepassingservaring; hoge beschikbaarheid, met voorspelbare service, voor alle kritieke ondernemingstoepassingen;
  • Betere security; beveiligd verkeer via breedband internet en in de cloud;
  • Geoptimaliseerde cloudconnectiviteit; naadloze uitbreiding van het WAN naar meerdere openbare clouds;
  • Vereenvoudigd beheer; één gecentraliseerd, cloudgebaseerd beheerdashboard voor configuratie en beheer van WAN, cloud en security.
pattern

Network as a Service

Netwerkoplossing voor een vast bedrag per maand

Geen zin in een voorinvestering voor jouw SD-WAN-oplossing, maar wil je wel direct gebruik maken van de Cisco Meraki-apparatuur? i4 levert oplossingen voor een vast bedrag in de maand. Je betaalt voor het gebruik, niet voor het bezit. Gaat er iets kapot dan vervangen we het direct.

Network as a Service