Virtuele Firewall - i4
wave

Virtuele Firewall.

Beveiliging van je IT begint met een firewall. Zo houd je cybercriminelen op afstand en bescherm je jouw on-premise IT-omgeving.  Maar hoe zit dit met je IT-omgeving in de publieke cloudomgeving van bijvoorbeeld Microsoft of Amazon? Heb je er al wel eens over nagedacht hoe je deze componenten optimale bescherming kan bieden?

Beveiliging van jouw cloudinfrastructuur

Organisaties gebruiken een cloudinfrastructuur, zoals Microsoft Azure, maar willen de afhankelijkheid van de cloudleveranciers beperken. Vooral met het oog op de veiligheid en het beschermen van de bedrijfsdata willen organisaties zelf de controle houden. Beveiligingsoplossingen van organisaties die al tientallen jaren gespecialiseerd zijn in het beschermen van IT-omgevingen spreken meer aan dan een standaardoplossing van een cloudleverancier.

Met een virtuele firewall van bijvoorbeeld Cisco Meraki is het mogelijk om ook jouw cloudomgeving te beschermen tegen gevaren vanaf het internet. Zo is jouw Microsoft Azure-omgeving optimaal beschermd tegen cybercriminelen, en kun je eenvoudig jouw medewerkers op eigen locaties direct toegang geven tot deze omgeving via de ‘site-to-site’ VPN-oplossing.

Voordelen virtuele firewall

De Cisco Meraki vMX (virtuele) firewall biedt de volgende functionaliteiten en voordelen:

  • Ondersteuning voor publieke cloudoplossingen: AWS, Azure, Google Cloud Platform, Alibaba Cloud, Cisco NFVIS;
  • Geen hardware benodigd, alleen een licentie voor 1, 3 of 5 jaar;
  • IPsec and Cisco AnyConnect VPN ondersteuning voor telewerkers;
  • Firewall-doorvoersnelheid van 500 Mb/s;
  • Geschikt voor kleine, middelgrote en Enterprise-organisaties;
  • Breid je SD-WAN-netwerk uit naar de publieke cloud;
  • Eenvoudig te beheren vanuit een centrale cloudomgeving.
pattern

Secure SD-WAN

Betrouwbare koppeling van verschillende bedrijfsnetwerken

Software-defined WAN biedt een betrouwbare en veilige koppeling van verschillende bedrijfsnetwerken over het internet. In combinatie met de virtuele firewall is het zelfs mogelijk om de publieke cloudomgeving van o.a. Microsoft te koppelen. SD-WAN is een vooruitstrevende manier om WAN-infrastructuren te bouwen, waarbij je verschillende locaties met elkaar verbindt. Zo ontstaat er een netwerk met de betrouwbaarheid als die van Multi Protocol Label Switching (MPLS).

Secure SD-Wan
Cisco IT beheer