Security & Network Operation Center - i4
wave

Security & Network Operation Center.

i4 Security & Network Operations Center (SNOC)

Beheer en monitoring

In Ede staat ons SNOC, het Security & Network Operation Center: het ‘zenuwcenter’ waar wij de IT-infrastructuur en data van al onze klanten monitoren, bewaken en beveiligen. Hier werken onze security-specialisten dag in, dag uit om (geavanceerde) bedreigingen en (compliance-)risico’s te detecteren en te minimaliseren; het liefst nog voordat het tot een daadwerkelijke aanval komt.

Informatiebeveiliging voorop

i4 is gecertificeerd voor ISO 27001, de belangrijkste norm op het gebied van informatiebeveiliging. Onze processen en diensten zijn hierop ingericht: informatiebeveiliging zit in ons DNA en dit laten we zien met de geavanceerde diensten die wij vanuit ons SNOC aanbieden. De focus ligt op al het netwerkverkeer, logmanagement en monitoring van servers, maar ook van processen.

Onze aanpak ziet er als volgt uit:

  • 24/7 monitoring van mogelijke risico’s, kwetsbaarheden en bedreiging, 365 dagen per jaar;
  • Direct ingrijpen bij een incident, inclusief voortgangsbewaking bij het oplossen van kwetsbaarheden;
  • Proactief opsporen van kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur;
  • Periodieke rapportage met adviezen.

Een passende oplossing voor iedere organisatie

De diensten van het SNOC worden al gebruikt door een breed scala aan klanten, van grote onderwijsinstellingen tot organisaties in het MKB, MKB+ en Enterprise. Wij vinden het belangrijk om niet enkel te monitoren wat er gebeurt in jouw IT-omgeving, maar ook om regelmatig te rapporteren op herkenbare uitdagingen voor jouw organisatie.

Daarbij richten wij ons niet (alleen) op de servers en services in jouw netwerk, maar vooral op de impact op processen en jouw business. Dit doen we met een security- en vulnerabilityscan, die we elk halfjaar, kwartaal of zelfs maandelijks uitvoeren, afhankelijk van jouw gekozen Managed Security Services oplossing.

Kortom, wij nemen jouw security serieus zodat jij je bezig kunt houden met jouw corebusiness.

pattern

Cisco SecureX

Eenvoudig en snel de status van beveiliging waarborgen

Elk soort aanval en bedreiging, van inbreuk op privacy, datalekken, ransom- of malware, tot diefstal van inloggegevens etc. wordt in het SNOC geanalyseerd en automatisch opgevolgd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Cisco SecureX beveiligingsplatform: een cloudoplossing die alle Cisco security-oplossingen samenbrengt voor optimale beveiliging van de belangrijke data van onze klanten.

Cisco SecureX stelt ons in staat om events, data en netwerkverkeer te analyseren. Dit kunnen we doen van alle grote cloudoplossingen, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud. Klinkt ingewikkeld, nietwaar? De kracht van SecureX schuilt juist in de eenvoud en snelheid waarmee de status van de beveiliging gewaarborgd kan worden.

Al deze data wordt ook gebruikt om SIEM (Security Information and Event Management) te voeden: de tool waarmee je continu en realtime inzicht krijgt in wat er gebeurt in jouw netwerk.

SOC of SIEM: wat heeft jouw organisatie nodig?