Mobile Device Management - i4
wave

Mobile Device Management.

Houd controle over gebruik van mobiele apparaten en toegang tot data van jouw organisatie met Mobile Device Management.

Controle over mobiele apparaten

Het grote voordeel van clouddiensten is dat deze in principe overal beschikbaar zijn. Dus niet alleen op apparaten van jouw organisatie, maar ook op andere mobiele, BYOD apparaten.

Als organisatie is het bijna onmogelijk om de volledige controle te hebben over alle apparaten; zeker als het gaat om privé-apparaten. Toch wil je wel controle hebben over de bereikbaarheid en beveiliging van jouw data vanaf die apparaten. Dat kan met Mobile Device Management.

Met Mobile Device Management, ook wel MDM genoemd, kun je bepalen aan welke vereisten een apparaat moet voldoen wanneer bedrijfsdata en/of -applicaties benaderd worden. Denk aan het instellen van biometrische toegang (gezichtsherkenning of vingerafdruk) op het apparaat, of beveiliging van apps met een pincode waarbij ook de mogelijkheid bestaat om bepaalde data te vergrendelen of wissen op het moment dat het apparaat kwijtraakt.

Dit biedt medewerkers de flexibiliteit om te werken waar en hoe zij willen, zonder dat je als organisatie inlevert op beveiliging.

Microsoft Intune

Microsoft Intune is een oplossing voor Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) die geheel via de cloud is te beheren. Vanuit een blauwdruk kan bepaald worden hoe apparaten van een organisatie worden gebruikt, waaronder mobiele telefoons, tablets en laptops.

Er kunnen specifieke beleidsregels geconfigureerd worden voor het beheer van toepassingen. Zo kan er bijvoorbeled ingesteld worden dat er geen e-mails verstuurd kunnen worden naar personen buiten de eigen organisatie, of dat er geen bijlagen aan externe e-mails kunnen worden toegevoegd.

Met Microsoft Intune stel je medewerkers in staat om ook persoonlijke apparaten te gebruiken voor werk. Op persoonlijke apparaten zorgt Intune ervoor dat de gegevens van de organisatie beveiligd blijven en organisatiegegevens kunnen worden geïsoleerd van de persoonlijke gegevens.

Cisco Mobile Device Management

De Cisco Meraki Systems Manager biedt een cloudgebaseerde, centrale beheeroplossing, waarmee je eenvoudig de controle houdt over alle mobiele apparaten binnen jouw organisatie via het overzichtelijke dashboard. Het beheer van de apparaten met Cisco Meraki Systems Manager biedt onder andere de volgende mogelijkheden.

  • Opstellen van instellingen en restricties;
  • Tracking en inventaris van de apparaten;
  • Apparaten volledig of gedeeltelijk wissen;
  • Troubleshooten op afstand;
  • Remote Desktop Support.
pattern

Bewustwording

Beveiliging van data begint bij jezelf

Door mobiele apparaten goed te beveiligen, kun je voorkomen dat data op straat belandt. Aan de andere kant worden criminelen steeds slimmer én brutaler en zoeken andere manieren om jouw bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Hierbij focussen ze zich steeds meer op mensen in plaats van techniek of infrastructuur. Om een aanval te laten slagen, hebben ze steeds vaker een menselijke handeling nodig, waardoor jouw medewerkers onder vuur liggen. Dat maakt jouw medewerkers een van de belangrijkste factoren om in te investeren, ook voor security-doeleinden.

Met onze Security Awareness Trainingen test en train je het bewustzijn van medewerkers en help je hen cyberveilig gedrag te ontwikkelen, waarmee je de cyber security van jouw organisatie verhoogt.

Security Awareness