VPN - i4
wave

VPN

De beveiliging van een organisatie is zo sterk als de zwakste schakel. Als één medewerker verbinding maakt met een onveilig netwerk, en hiermee bedrijfs- of persoonsinformatie lekt, brengt dit de veiligheid van de hele organisatie in gevaar. Dit voorkom je door gebruik te maken van een VPN-verbinding.

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) zorgt voor een veilige verbinding tussen apparaten van medewerkers en de IT-omgeving van jouw organisatie. Het dataverkeer verloopt via een versleutelde virtuele tunnel, en zorgt er voor dat alle data online wordt verstuurd beveiligd en privé blijft.

Hoe werkt een VPN-verbinding?

Het overgrote deel van de organisaties maakt op kantoor nog gebruik van een intern bedrijfsnetwerk, dat alleen op locatie toegankelijk is. Met een VPN breid je als het ware het interne netwerk online uit; via het internet kun je ook buiten de kantoormuren toegang krijgen tot jouw bedrijfsnetwerk.

Dit alles met een hoge mate van beveiliging, aangezien alle data op deze verbindingen versleuteld wordt verstuurd.

Voordelen van een VPN

Een zakelijke VPN-verbinding biedt jouw organisatie de volgende voordelen:

  • Toegang tot bestanden en applicaties op het bedrijfsnetwerk, op een veilige manier;
  • Verbindingen via openbare wifi-netwerken verlopen veiliger, waardoor er ook onderweg productief gewerkt kan worden;
  • Je kan zelf bepalen wie wel en niet toegang kunnen krijgen tot het bedrijfsnetwerk;
  • Per verbinding kan je de benodigde bandbreedte bepalen, waardoor je eenvoudig het gebruik van bepaalde applicaties of processen kan optimaliseren.
pattern

VPN via de Cisco Firewall

Een veilige verbinding met jouw bedrijfsnetwerk

Beveiliging van je bedrijfsnetwerken doe je op veel niveaus: van identiteitsbeveiliging van medewerkers en beveiliging van endpoints tot geavanceerde cloudsecurity. Combineer dit met de mogelijkheid om via een VPN-verbinding veilig op afstand te werken via een NextGen-firewall van Cisco (Meraki), en je bent volledig ‘in control’ op het gebied van netwerkbeveiliging.

Firewall