Back-up 365 - i4
wave

Back-up 365.

Een back-up van uw gegevens blijft uw verantwoordelijkheid en is een onmisbaar onderdeel van de security-strategie.

De standaard back-up van Microsoft

Microsoft neemt heel wat zorgen uit handen van organisaties, en levert fantastische diensten. Maar de belangrijkste focus van Microsoft ligt op het beheer en onderhoud van de Office 365-infrastructuur en het waarborgen van de ‘uptime’ voor jouw organisatie. Hoe zit het dan met de back-up?

Feitelijk is het back-upproces van Microsoft puur bedoeld voor ‘disaster recovery’-doeleinden. Je kan alleen complete omgevingen herstellen en niet bijvoorbeeld één mailbox of één bestand. Wanneer je vervolgens een bestand of e-mail wil herstellen uit deze back-up, dien je dit aan te vragen bij de supportafdeling van Microsoft. Zij bepalen vervolgens wanneer het herstel wordt uitgevoerd. Daarnaast zijn hier kosten aan verbonden, en ben je afhankelijk van de standaardretentie die Microsoft stelt aan de back-ups.

Het is dus van cruciaal belang – voor de bescherming van jouw gegevens – dat je een betrouwbare oplossing implementeert die wel een complete back-up maakt van jouw Microsoft 365-omgeving; van mailboxen tot SharePoint en OneDrive.

Dit doet Back-up 365 van i4

Het maken van een back-up van jouw data verkleint de risico’s en zorgt voor de gemoedsrust dat je data kan herstellen als dat nodig is. Wij maken back-ups van de gegevens in jouw Microsoft 365-omgeving; Exchange Online, SharePoint Online, Microsoft Teams en OneDrive for Business. Dat doen we op één locatie, zodat herstel snel, eenvoudig, betrouwbaar en gegarandeerd is. Of het nu gaat om een hele mailbox, of één bestandje; dit is allemaal mogelijk! Hierbij kan je ook nog aangeven hoe lang de data bewaard moet blijven.

Back-up 365 van i4 is dus een onmisbaar onderdeel van jouw security-strategie. Je probeert natuurlijk te voorkomen dat het misgaat, maar mocht er toch iets gebeuren, is het een prettig idee te weten dat je data veilig is en je deze snel kan herstellen. Zo kun je namelijk snel weer door met de dagelijkse werkzaamheden.

pattern

Moderne Werkplek 365

Dynamische Werkplek voor Hybride werken

De Moderne Werkplek 365 is door i4 samengesteld als pakket om via Software as a Service (SaaS) abonnement hetgeen te bieden voor totale ontzorging.

De combinatie van functionaliteiten van Microsoft 365, de werkplekbeveiliging van Cisco, een digitale handtekeningmanager (voor uniformiteit in digitale communicatie) en de hierboven genoemde Back-up 365 zorgt ervoor dat een organisatie een totaalpakket aan IT-diensten geleverd krijgt. Uiteraard worden daarbij alle voordelen die de cloud heeft ten volle benut.

i4 managed IT werkplek team