Azure Virtual Desktop - i4
wave

Azure Virtual Deskop.

Microsoft Azure Virtual Desktop (hierna AVD) is de ideale oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar een simpele en veilige manier om hun medewerkers op afstand te laten (samen)werken. AVD is een uitgebreide dienst voor desktops en applicaties in de cloud. De dienst draait op het cloudplatform van Microsoft en levert een complete desktopervaring aan de gebruikers.

Wat is AVD?

Waar de medewerkers jaren geleden de serveromgeving benaderden via hun desktop, door in te loggen op een Remote Desktop-omgeving, zo vervangen wij de Remote Desktop-omgeving door de Azure Virtual Desktop (AVD); de virtuele desktop-oplossing vanuit de cloud bij Microsoft.

De virtuele werkplek die u met AVD realiseert, is modern, veilig en mobiel. Dankzij de sterke integratie met andere Microsoft-applicaties en Azure-diensten stijgt de productiviteit van uw organisatie en uw medewerkers. De oplossing is volledig flexibel en schaalbaar in te zetten. Voor het opvangen van piekbelasting voeg je eenvoudig extra capaciteit toe. Wil je capaciteit afschalen, bijvoorbeeld tijdens vakanties, is dit ook allemaal mogelijk.

Desktop in de cloud

Medewerkers willen werken zoals ze thuis gewend zijn en overal dezelfde ervaring hebben. Denk hierbij aan de favorieten in uw browser, het bureaublad en de snelkoppelingen. Met AVD kan een medewerker op afstand eenvoudig inloggen op de ICT-omgeving, met op elk apparaat dezelfde desktopervaring en mogelijkheden. Zo verschaft u met een volwaardige Windows-werkplek op veilige wijze toegang tot alle bestanden, documenten en e-mail. Ook verhuist u uw vertrouwde applicaties gewoon mee, zonder nog een eigen server op locatie te houden.

Samenwerken

Het is zelfs mogelijk om met meerdere gebruikers eenzelfde desktop te delen op een veilige en efficiënte manier. Hierdoor maakt Microsoft het samenwerken aan bestanden, documenten en applicaties nog eenvoudiger en intuïtiever. Dit kun je volledig aanpassen naar wens, zodat de juiste teams toegang hebben tot de juiste informatie.

Voordelen AVD

Azure Virtual Desktop kent vele voordelen.

  • Geen (server)hardware meer nodig;
  • Flexibel en schaalbaar. Capaciteit op- en afschalen wanneer nodig;
  • Volledige naadloze integratie met de Microsoft 365-applicaties;
  • Eén desktopervaring, vanaf welke locatie of welk apparaat u ook werkt;
  • Veilig en efficiënt samenwerken in één virtuele desktop.
pattern

AVD en de Moderne Werkplek

Klaar voor de toekomst

Combineer AVD met de Moderne Werkplek, en je bent klaar voor de toekomst. Met deze combinatie beschik je niet over een enkel product, maar over een allesomvattende (cloud)oplossing. Deze oplossing combineert het beste wat IT te bieden heeft op het gebied van samenwerking en beveiliging, maar bovenal eenvoud en flexibiliteit.

Met onze moderne werkplek-oplossing bieden wij een alles-in-één-bundel; een optimale combinatie van producten die samen zorgen voor een volledige, stabiele en kostenefficiënte werkplek. Uw medewerkers kunnen zich hiermee volledig focussen op de corebusiness, aangezien onze professionals het beheer en onderhoud voor hun rekening nemen.

Moderne Werkplek 365