2FA / Multi-factor Authenticatie - i4
wave

2-factor authenticatie / Multi-factor authenticatie.

De belangrijkste methode waarop criminelen toegang proberen te krijgen tot bedrijfsnetwerken is via e-mail. Een andere, veelgebruikte manier is via de inloggegevens van medewerkers. Identiteitsbeveiliging is daarom geen optie meer, maar noodzaak.

Identiteitsbeveiliging

De menselijkse factor is een belangrijk onderdeel van beveiligingsmaatregelen als het gaat om identiteitsdiefstal, denk aan bewustwording en trainingen. Hier kun je echter niet alleen op vertrouwen.

Bovendien is het niet gebruiksvriendelijk en efficiënt om enkel op menselijk vlak bezig te zijn met de oplossing. Het continu moeten wijzigen van wachtwoorden, die ook nog eens lang, ingewikkeld en uniek moeten zijn, is bijvoorbeeld een irritatiefactor bij veel medewerkers.

De identiteit beveiligingen zonder in te leveren op gebruiksgemak is dan ook wenselijk, en gelukkig ook steeds gemakkelijker met de inzet van verschillenden diensten die wij aanbieden.

Azure Multifactor Authentication

Met Multifactor Authentication leg je een extra beveiligingslaag bovenop de inloggegevens van medewerkers, waardoor kwaadwillenden met enkel inloggegevens het netwerk niet meer kunnen benaderen. Er is altijd een tweede factor, zoals een app op de smartphone, nodig om in te kunnen loggen.

Hiermee bescherm je niet alleen inlogpogingen op het besturingssysteem, maar kun je ook voor applicaties en bestanden extra beveiliging toevoegen, waardoor deze niet zomaar te bereiken zijn van buitenaf. Daarnaast bied je medewerkers een eenduidige inlogervaring die het gebruiksgemak verhoogt.

DUO Passwordless Authentication

Wil je gebruikmaken van multifactor authentication maar dan nóg gebruiksvriendelijker? DUO introduceert Passwordless Authentication: de manier om zonder wachtwoorden op de meest veilige manier in te loggen.

Multifactor Authentication is gebaseerd op iets dat de gebruiker heeft, zoals een smartphone, en op iets wat hij/zij weet (een wachtwoord). DUO Passwordless Authentication vervangt dit door iets wat de gebruiker heeft, dus nog steeds die smartphone, met iets wat hij/zij is. Daarbij kun je denken aan biometrische gegevens zoals gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Inloggen wordt dan zo eenvoudig als de smartphone oppakken en biometrische identificatie invoeren: een wachtwoord is niet langer nodig. Dit heeft 3 grote voordelen voor jou als organisatie:

  • Ongeëvenaard gebruikersgemak, gebruikers hoeven geen (lange, ingewikkelde) wachtwoorden meer te onthouden en in te voeren.
  • Minder beheerinspanningen, minder wachtwoorden betekent minder wachtwoordresets.
  • Sterke beveiliging, wachtwoorden kunnen niet gestolen worden als er geen wachtwoorden gebruikt worden.
pattern

Cisco Zero Trust

Evenwicht tussen security en gebruiksgemak

In een tijd dat werken op afstand, BYOD en flexibel werken op diverse apparaten steeds normaler is geworden, is cybersecurity geen eenvoudige opdracht. Vooral niet omdat er niet mag worden ingeleverd op gebruiksgemak. De aanpak van Cisco Zero Trust betekent dat je als organisatie niet meer vertrouwt op wat je kent, maar alles (en dus ook elke inlogpoging) altijd opnieuw verifieert.

Dit doe je door bestaande methodes en diensten te combineren met de Zero Trust-aanpak van Cisco. Dus zonder dat je grote (her)investeringen hoeft te doen of alles wat je tot dusver gebruikt, overboord hoeft te gooien. En dus ook zonder dat het voor gebruikers én beheerders ingewikkelder wordt om veilig te werken.