Hyperconverged Infrastructuur - i4
wave

Hyperconverged Infrastructuur.

Hyperconvergence is op dit moment erg populair. En dat is ook geen wonder. Organisaties verlangden nou eenmaal naar een manier om de tijd en energie voor het implementeren van nieuwe bedrijfsgerichte IT-services te verminderen. Hyperconverged infrastructuur (HCI) levert de snelheid, eenvoud en flexibiliteit die nodig is in de huidige digitale economie. Als het ware kun je Hyperconverged infrastructuur omschrijven als een ‘all-in-one’ oplossing.

In een traditionele serveropstelling is er sprake van losse componenten: voor rekenkracht, virtualisatie, opslag en networking. Deze componenten worden gecombineerd tot een serveromgeving, maar zijn onderling vaak nooit 100% compatibel. Ook loopt beheer, het uitvoeren van updates en dergelijke lang niet altijd synchroon.

Jaren geleden had je geen andere keuze dan het zo goed mogelijk in te regelen met de componenten die je had. Dat is niet langer het gevan: door te kiezen voor Hyperconverged Infrastructuur krijg je een oplossing die onderling volledig op elkaar is afgestemd voor een naadloze ervaring.

Wat is een Hyperconverged Infrastructuur?

Een hyperconverged infrastructuur (HCI) combineert rekenkracht, virtualisatie, opslag en networking in één cluster. Het biedt je ongekende flexibiliteit en schaalbaarheid om aan de behoefte van rekenkracht en opslag te voldoen, op elk moment.

Hyperconvergence biedt de eenvoud van cloud naar een on premise omgeving doordat het één geïntegreerd platform is. Het beheer doe je in een portal die geïnspireerd is op cloudportalen: altijd en overal bereikbaar, intuïtief en eenvoudig in gebruik.

Wat is het voordeel van hyperconvergence?

HCI biedt een hogere mate van automatisering en schaalbaarheid dan een geconvergeerde infrastructuur. HCI vereenvoudigt beheer, aangezien er sprake is van één beheerportal, en integreert volledig met het gehele datacenter. Hierdoor zijn er geen afzonderlijke servers en netwerkopslag meer nodig.

Zo ben je verzekerd van een ‘on-demand’-infrastructuur voor datagerichte werklasten. Door bronnen en beheer te centraliseren, zorgt HCI voor lagere kosten, minder complexiteit, minder belasting van IT-afdelingen en betere prestaties.

Wat betekent dit voor mij?

IT-afdelingen staan voor de uitdaging om meer te doen met minder middelen. Daarnaast zijn zij de motor van innovatie, maar is daar vaak te weinig tijd voor. Terwijl initiatieven als kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en big data jouw organisatie helpen bij groei en je voorbereiden op de toekomst.

Door het beheer van de bestaande IT-infrastructuur te vereenvoudigen door gecentraliseerd beheer in een portal geïnspireerd op de cloud en de schaalbaarheid te verhogen, houden IT-afdelingen tijd over voor deze innovatie. HCI is daarom geschikt voor grote en kleine organisaties en biedt voor iedereen voordeel.

pattern

Hyperconverged Infrastructuur met Cisco HyperFlex

Hybride werken geoptimaliseerd

Cisco is al jaren pionier op het gebied van oplossingen voor hybride cloud en hyperconverged infrastructures. Onder de naam ‘HyperFlex’ biedt Cisco een compleet hyperconverged systeem voor rekenkracht, softwaregedefinieerde opslag en volledig geïntegreerde networking. Het is zo ontworpen dat resources onafhankelijk geschaald kunnen worden voor consistente prestaties.