i4 is nu ISO 27001 gecertificeerd - i4
Alle berichten

i4 is nu ISO 27001 gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat i4 per 17 februari 2021 ISO 27001 gecertificeerd is. Een geslaagde audit heeft aangetoond dat we voldoen aan alle punten van de norm voor informatiebeveiligingseisen. De beveiliging van data en het beschikbaar zijn voor onze klanten heeft altijd al onze hoogste prioriteit gehad. Daarom zijn we ook blij dat onze werkwijze nu geformaliseerd én gecertificeerd is.

pattern
i4-Managed-IT-services

Michel van de Pol, directeur van i4, vertelt: “Deze certificering bevestigt dat wij voor onze klanten een betrouwbare en solide partner zijn. Het behalen van de ISO 27001 certificering is de formele bevestiging van wat wij in de praktijk eigenlijk al jaren doen. We hebben altijd al veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. Met deze certificering laten we zien dat we aan de hoogste standaarden voldoen.”

Wat betekent ISO 27001?

ISO 27001 is meer dan een certificaat. Het is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Binnen deze norm zijn de vereisten voor een informatiebeveiligingssysteem gedefinieerd en wordt het proces rondom informatiebeveiliging getoetst. Het geeft onze klanten de zekerheid dat we de informatiebeveiliging beheersen, optimaal hebben geïmplementeerd in ons beleid en processen, en continu werken aan verbeteringen.

Wat houdt de ISO 27001 certificering in?

In ons Information Security Management System (ISMS) hebben wij vastgelegd hoe wij bij i4 omgaan met de waarborging van data, van onszelf en van onze klanten. Dit behelst verschillende thema’s:

Beschikbaarheid: We waarborgen de toegankelijkheid en de beschikbaarheid van data op de gewenste momenten.

Integriteit: We waarborgen de juistheid, volledigheid en tijdige verwerking van data.

Vertrouwelijkheid: We beheersen de toegang tot de data, leggen de procedures vast, en bepalen welke data wanneer wordt opgeslagen.

Waarom kiest i4 voor een ISO 27001 certificering?

ISO27001 keurmerk i4 gecertificeerd

Veilig databeheer is een hot topic, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Er lopen enorme hoeveelheden data van onszelf en onze klanten via onze systemen. Wij vinden het uiterst belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Daarom willen we hierin de hoogste standaarden waarborgen. Vanaf het ontstaan van i4 benaderden wij het dataverkeer al volgens strenge normen, heldere procedures en duidelijke werkafspraken. Veilig en betrouwbaar omgaan met informatie vormt immers een onlosmakelijk onderdeel van onze dienstverlening.

Met de ISO 27001 certificering heeft onze informatiebeveiliging een officieel en internationaal erkend keurmerk gekregen.

Delen