De moderne werkplek, voor wie is deze interessant? - i4
Alle berichten

De moderne werkplek, voor wie is deze interessant?

pattern
Moderne Werkplek 365

Je kon er de afgelopen tijd niet omheen: de moderne werkplek is wat je als organisatie nodig hebt. Maar is dat wel zo? Misschien wel. Maar dat ligt er wel aan wat je een moderne werkplek noemt. Vandaag nemen we een kijkje in de wereld van deze moderne werkplek en voor wie deze interessant is.

Wat is ‘de moderne werkplek’?

De moderne werkplek is een term die vanuit de Microsoft-hoek de wereld verovert. Het sluit aan bij het moderne werken, waarin flexibiliteit voor de werknemer het uitgangspunt is. Werknemers moeten hun werk overal uit kunnen voeren, waar en wanneer zij dat willen. En als organisatie moet je dit dan faciliteren. Dat is het idee in ieder geval.

De afgelopen periode heeft laten zien dat veel medewerkers goed in staat zijn zich aan te passen aan veel thuiswerken en dat digitale mogelijkheden als Microsoft Teams bijdragen aan efficiënt en op afstand samenwerken.

Toch willen wij een kanttekening plaatsen: dit is natuurlijk niet op elke beroepsgroep van toepassing. De handen aan het bed, aan de lopende band, achter de kassa en op vele andere plekken zijn lastig op afstand in te zetten.

Daarom is het goed om misschien niet alleen over de moderne werkplek na te denken, maar gewoon in hoe je alle medewerkers, wat hun primaire werkplek ook is, zo goed mogelijk kunt faciliteren in wat zij nodig hebben. Dan wordt de moderne werkplek namelijk voor elke organisatie interessant.

Faciliteer je medewerkers met de juiste tools

Als je vanuit het idee vertrekt om medewerkers te faciliteren om prettig en eenvoudig hun werk te kunnen doen, dan ziet de moderne werkplek er voor iedereen wellicht anders uit. Waar het om gaat is dat alle medewerkers datgene kunnen doen wat ze moeten doen, zonder dat het moeite kost, op een veilige manier en dat samenwerken zo goed mogelijk ondersteund wordt.

Dat is de reden waarom i4 drie soorten ‘moderne werkplekken’ aanbiedt. Voor de medewerkers zonder vaste werkplek, die wellicht ook thuis of op een smartphone of tablet wel toegang moeten hebben tot hun e-mail, Teams en documenten, is een 365 WebOnly werkplek de perfecte oplossing.

Het gros van de medewerkers die op kantoor werken of die veel onderweg zijn, hebben wel volledige applicaties nodig als Outlook, Word, PowerPoint of Excel. Zij werken met een desktop of laptop, en daarnaast met een smartphone en/of tablet. En die apparaten kunnen company-owned zijn, of van de medewerker zelf. Een i4 Werkplek 365 Standaard is dan voor de meeste organisaties de beste oplossing voor deze medewerkers.

Tot slot is er voor grotere organisaties, voor organisaties met specifieke wensen zoals aanvullende managed security de mogelijkheid om een i4 Werkplek 365 Advanced af te nemen.

Al deze werkplekken zijn gebaseerd op bijbehorende Microsoft 365 abonnementen zodat samenwerken middels Teams en SharePoint ook geregeld is. Daarnaast regelen we back-up van belangrijke gegevens, een centrale e-mailhandtekening voor uniformiteit en het beheer voor jou. En uiteraard worden de beveiliging zo ingesteld dat het niet alleen eenvoudig is om te werken met deze tools, maar ook veilig.

Altijd en overal kunnen werken met de moderne werkplek

Het doel van de moderne werkplek is dus om medewerkers te faciliteren om altijd en overal te kunnen werken. Of ze nu een device van de organisatie gebruiken of ’s avonds nog even e-mail of administratie willen verwerken vanaf een eigen apparaat.

Voor jouw organisatie is het belangrijk dat je grip houdt op de tools die gebruikt worden, dat je data veilig is en dat medewerkers en teams altijd kunnen samenwerken, wat zich ook voordoet. Door te kiezen voor i4 365 Werkplekken regel je dit allemaal in één keer.

Delen