Copilot voor Microsoft 365: De werking en voordelen ten opzichte van ChatGPT. - i4
Alle berichten

Copilot voor Microsoft 365: De werking en voordelen ten opzichte van ChatGPT.

pattern

April 2024,

In de digitale werkplek van vandaag is efficiëntie van cruciaal belang. In het tijdperk van digitale transformatie wordt generatieve AI gezien als de volgende grote revolutie. Terwijl ChatGPT al een bekende naam is bij het grote publiek, maakt Copilot for Microsoft 365 zijn intrede in de zakelijke wereld. In dit artikel duiken we dieper in op de werking van Copilot for Microsoft 365 en beschrijven we enkele voordelen ten opzichte van ChatGPT.

Toegang tot bedrijfsgegevens

Een van de belangrijkste voordelen van Copilot voor Microsoft 365 is de naadloze integratie met bedrijfsgegevens, zoals e-mails, agenda-afspraken en documenten in SharePoint en OneDrive. Door deze brede toegang kan Copilot diverse werkprocessen vereenvoudigen, zoals het genereren van documenten, opstellen van e-mails en samenvatten van Teams-vergaderingen. Bovendien kan Copilot je na een drukke werkdag snel updaten over belangrijke e-mails, chats en andere berichten die je hebt gemist. Copilot respecteert de bestaande rechten en beleidsregels binnen de Microsoft 365-omgeving, waarbij de privacy van bedrijfsinformatie wordt gewaarborgd.

Integratie in de Office-apps en webbrowser

Een ander voordeel van Copilot is de naadloze integratie in populaire Office-apps zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint en Teams, waardoor gebruikers minder hoeven te schakelen tussen verschillende omgevingen. Hierdoor wordt de workflow geoptimaliseerd en de productiviteit verhoogd. Bovendien kan Copilot via de Edge-webbrowser websites en artikelen samenvatten en content creëren volgens bepaalde formats en kanalen, wat de veelzijdigheid van de tool vergroot.

Om een idee te geven van hoe dit eruit ziet binnen de verschillende Office apps, hebben we hieronder een aantal screenshots verzameld.

Screenshots

Copilot in Word:

Copilot in Outlook:

Copilot in Teams:

Copilot in PowerPoint:

Copilot in Excel:

Copilot in de Edge webbrowser:

Je kunt Copilot vragen om een website/artikel samen te vatten:

Je kunt Copilot content laten creëren afgestemd op bepaalde formats en kanalen:

De kunst van effectieve prompts

Door eenvoudigweg instructies te geven in alledaagse taal, kunnen gebruikers complexe taken delegeren aan Copilot zonder de noodzaak van technische kennis. Deze menselijke interactie maakt de tool toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers, van beginners tot ervaren professionals, en draagt bij aan een naadloze integratie in de dagelijkse werkzaamheden

De sleutel tot het verkrijgen van hoogwaardige resultaten met Copilot ligt in de kunst van effectieve prompts. Door de context en het gewenste resultaat gedetailleerd te beschrijven, kan de AI beter begrijpen wat er van hem wordt verwacht. Specifieke prompts leiden tot betere resultaten, waardoor gebruikers maximaal profiteren van de mogelijkheden van Copilot.

Zie ook: Krijg betere resultaten met Copilot-vragen – Microsoft Ondersteuning

Copilot Lab en overige handige resources

Om gebruikers op weg te helpen, heeft Microsoft een handige website ontwikkeld met instructies voor het gebruik van Copilot binnen verschillende Office-apps en voorbeeldprompts.

Link: Copilot Lab (cloud.microsoft)

Daarnaast kun je gratis een online training volgen via Microsoft Learn:

Link: Verzamelingen | Microsoft Learn

Conclusie

Copilot voor Microsoft 365 is een krachtige tool voor bedrijven, dankzij de integratie met bedrijfsgegevens en populaire Office-apps. Het stelt medewerkers in staat om efficiënter te werken en tijd te besparen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Copilot en hoe je ermee kunt starten? Neem dan contact met ons op en ontdek de waardevolle best practices en tips die we hebben verzameld in ons Playbook.

Lees ook onze eerdere blogs over een goede voorbereiding en beveiliging:

Delen