Vier redenen om voor Cisco Intersight Solution Overview te kiezen - i4
Alle berichten

Vier redenen om voor Cisco Intersight Solution Overview te kiezen

pattern
Cisco_intersight-platform

Ook op afstand moet IT efficiënt blijven werken

Het ‘nieuwe werken’ betekent dat ook een groot deel van de IT-afdelingen bij organisaties (deels) remote werken. Ook wanneer meer medewerkers weer deels naar kantoor komen, blijft het IT-landschap er anders uitzien dan voorheen. Het blijft noodzakelijk dat je jouw infrastructuur remote kunt beheren, en dat wil je op een eenvoudige en veilige manier doen. Cisco staat al jaren aan het voorfront om teams te ondersteunen overal te kunnen werken, dankzij innovatief systeembeheer en supportmogelijkheden die aan de behoeften van 14.000 Cisco Datacenterklanten tegemoetkomen. En dat aantal groeit snel.

Maak kennis met Intersight Infrastructure Service

Cisco® Intersight™ Infrastructure Service wordt, als onderdeel van Cisco’s cloud operations platform Intersight, gedreven door proactieve ondersteuning en enterprise-level beveiliging. Het biedt teams een slimme SaaS-oplossing waarmee zij hun Cisco datacenterproducten die verbonden zijn met Intersight, zoals Cisco UCS®, HyperFlex™ en converged infrastructuuroplossingen, maar ook endpoints van andere leveranciers, kunnen beheren. De verschillende licentievormen passen bij wat jij nodig hebt. Intersight Infrastructure Service is ontwikkeld om tijd te besparen en jouw werk gemakkelijker te maken.

Vier voordelen van Cisco Intersight voor jouw organisatie

Intersight-services-solution-overview

Afbeelding 1. Manieren om Intersight Infrastructure Service te gebruiken

1. Vereenvoudig de manier waarop je jouw infrastructuur beheert

Vanaf dag 1 zul je de waarde van Intersight Infrastructure Service voor het dagelijks levenscyclusbeheer ervaren. Of het nu gaat om implementatie, beheer of upgraden van de infrastructuur, Intersight Infrastructure Service kan jouw IT-activiteiten drastisch veranderen. Het is hét knooppunt dat beschikbaar is vanaf overal waar je maar een internetverbinding hebt.

Het stelt je in staat om Cisco Hyperflex Hyperconverged Infrastructure (HCI), Cisco UCS en Cisco converged infrastructuur te beheren met een intuïtieve interface, virtuele appliance of een mobiele app. Intersight Infrastructure Service is een veilige, uniforme manier om omgevingen die verspreid of verdeeld zijn, te beheren, van de kern tot de verste uithoek.

2. Automatiseer configuraties en inbedrijfstelling voor jouw datacenter

Beleidsregels hoeven slechts één keer worden ingesteld en kunnen vervolgens gebruikt worden door IT-beheerders om servers te configureren en in gebruik te nemen zodat beleid, serveridentiteit en workloads automatisch en consequent afgestemd zijn. In slechts enkele stappen kan een serverprofiel worden opgesteld. Dit stelt je dankzij het stroomlijnen van beleid met serverconfiguratie in staat om resources te beheren. Je stelt een serverprofiel op met de Server Profile Wizard of door een configuratie voor een USC C-Series server direct te importeren uit de Cisco Integrated Management Controller (IMC).

Gebruik serverprofielen die je via de wizard opstelt om servers in dienst te stellen, beleid op te stellen voor een soepele ingebruikname van servers en om fouten uit te sluiten die ontstaan door inconsequente configuratie.

Intersight Infrastructure Service’s geavanceerde automatisering bevat de mogelijkheid om fysieke locaties, hyperconverged infrastructuur en SD-WAN technologieën te integreren. De Intersight Hyperflex SD-WAN installer configureert en implementeert razendsnel een Cisco SD-WAN oplossing op een Hyperflex Edge cluster. Cisco SD-WAN vEdge Routers zijn routing-onderdelen van de architectuur die essentiële WAN, veiligheid en multicloud-mogelijkheid levert voor de Cisco SD-WAN oplossing.

3. Bespaar tijd met geïntegreerde ondersteuning

Intersight Infrastructure Service helpt problemen te voorkomen door proactief systeemondersteuning te leveren. Dit betekent meer efficiency, lagere kosten en snellere oplossingstijden. Telemetrische data worden automatisch samengesteld en aanbevelingen worden aangeboden op een eenvoudig te begrijpen manier die aanzet tot actie.

Intersight maakt proactief technisch support mogelijk met Smart Call Home service die automatisch technische hulpdiagnoses genereert en uploadt wanneer een serviceverzoek wordt geopend. Return Materials Authorizations (RMAs) worden ook automatisch opgesteld en dat heeft significante tijdsbesparing opgeleverd bij elk verzoek.

tijd besparten met Intersight-infrastructure-services

Door gebruik te maken van de Hardware Compatibility List (HCL) functionaliteit kun je de impact van elk probleem – zoals het draaien van niet-ondersteunde combinaties van firmware, servermodellen, processoren, adapters, besturingssystemen of driverversies – evalueren en ondervangen.

4. Verminder risico’s dankzij geïntegreerde beveiliging

Met Intersight Infrastructure Service krijg je adviezen en meldingen voor jouw endpoints die beïnvloed kunnen worden door ondersteunde veiligheidsadviezen of meldingen uit het veld. Cisco Security Advisories stellen je in staat om compliance te garanderen en bovenop belangrijke informatie voor hard- en software te zitten. De Cisco Security Advisory-functie identificeert en monitort adviezen en werkt de status daarvan bij, zodat je altijd over de laatste informatie over de ernst van het advies, de betrokken producten en beschikbare workarounds beschikt. Als er geen workarounds bekend zijn, kun je een supportverzoek openen bij het Cisco Technical Assistance Center (TAC), direct vanuit Intersight, voor snelle hulp bij een oplossing.

Een selectie van beveiligingsadviezen is te vinden in Intersight onder de sectie ‘bronnen’ in het helpcentrum. Meldingen van Cisco Intersight Infrastructure Service kunnen bijvoorbeeld over terugroepacties voor bepaalde onderdelen gaan, of over uitgaves van codes om gebruikersactiviteiten te bespoedigen.

Extra opties voor meer flexibiliteit

Cisco biedt extra opties die voorzien in meer flexibiliteit om een nog hoger niveau van automatisering en intelligentie te bereiken. Deze opties zijn beschikbaar middels aanvullende licentiekeuzes. Deze uitgebreide mogelijkheden bestaan uit onder andere orchestration, nog betere prestaties, resourcing en verhoogde beveiliging. Enkele belangrijke opties vind je hieronder.

Orchestrator

De Intersight Infrastructure Service Premier editie bevat orchestration voor Cisco UCS, Cisco Hyperflex en systemen van andere aanbieders. Orchestration stelt je in staat om complexe workflows op te stellen en uit te voeren, zoals het inwerkingstellen van een opslagreeks of de uitrol van een nieuwe VM vanuit een template zonder verschillende taken uit te hoeven voeren.

Intersight Workload Optimizer

Cisco Intersight Workload Optimizer (IWO) biedt uitgebreide mogelijkheden voor Cisco Intersight waarmee je verder gaat dan het enkel beheren van Cisco servers en een hyperconverged infrastructure. IWO biedt zicht op, inzicht in en geautomatiseerde keuzes voor alle applicatieworkloads op de gehele hardware- en softwarestack, en op publieke clouds, zodat teams de mogelijkheid krijgen om proactief zijn en beter samen te werken. Lees in ons blog meer over IWO. Probeer het zelf met een 45 dagen trial van Intersight Workload Optimizer! 

Intersight Virtual Appliance en Private Virtual Appliance (los verkrijgbaar)

Wanneer jouw behoeften voor datalocatie en beveiliging bij het beheer van systemen verder gaan dan wat de SaaS-oplossing kan bieden, dan kun je gebruikmaken van de Cisco Intersight Virtual Appliance software voor je on-premises omgeving. Met de Cisco Intersight Virtual Appliance kun je Intersight Infrastructure Service geoptimaliseerd draaien in een eenvoudig op te zetten VMware OVA, wat jou optimale veiligheid biedt in combinatie met alle voordelen van SaaS-infrastructuurbeheer. Er is ook een nieuwe Cisco Private Virtual Appliance beschikbaar, die off-premises draait en dezelfde voordelen biedt. Bekijk de Private Virtual Appliance in deze video

Intersight Kubernetes Service

Cisco Intersight Kubernetes Service, een andere SaaS Intersight-module, stelt teams in staat om de levenscyclus van actieve Kubernetes-clusters te creëren en beheren, zowel in een on-premises als publieke cloud-omgeving. IKS is een volledig lichtgewicht platform voor containerbeheer dat het proces van indienststelling, beveiliging, schaalbaarheid en beheer van gevirtualiseerde of bare-metal Kubernetes clusters. Dit alles inclusief de integratie van netwerken, load balancers, native dashboards en interfaces van opslagaanbieders.

Meer informatie?

Lees meer over alle manieren waarop Intersight je kan helpen IT effectief te beheren, zowel op afstand als op locatie. 

Ben je benieuwd hoe Intersight jouw organisatie kan helpen bij het efficiënt en effectief beheren van jouw infrastructuur? Neem contact op met onze experts, zij denken graag met je mee!

Delen