Hoe Kindergarden nu 24/7 inzicht hebben in hun netwerk - i4
wave
Alle klantcases

Managed Networking Services

Hoe Kindergarden nu 24/7 inzicht hebben in hun netwerk

rocket-orange
Onbeperkt en moeiteloos opschalen Met het plug-and-play netwerk
network-orange
24/7 inzicht Door middel van de full stack netwerkapparatuur
wifi-orange
Minder complex, stabieler en sneller Met de Cisco oplossingen
Kindergarden_Utrecht_Terwijde

Kindergarden is een professionele organisatie voor kinderopvang die hoogwaardige zorg biedt. In 1998 is Kindergarden gestart met één vestiging en inmiddels telt de organisatie 60 locaties in Nederland. Sinds 2011 maakt Kindergarden deel uit van Bright Horizons, één van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld. Dat biedt hen de mogelijkheid om te groeien en het netwerk groeit natuurlijk mee.

De uitdaging

Het was 2018 toen Kindergarden besloot om haar netwerk in eigen beheer te nemen. Bijgevolg zouden er op alle 60 Nederlandse locaties nieuwe access points, switches en security appliances geïnstalleerd worden om op die manier het netwerk eenvoudiger te kunnen beheren. Daarnaast was het erg belangrijk om alle mobiele apparaten in de organisatie goed te beveiligen met endpoint management software (MDM). Desmond Rodgers, ICT lead bij Kindergarden, had de taak om deze missie in Nederland tot een goed einde te brengen.

“Bright Horizons had in de VS erg goede ervaringen met de Cisco Meraki full stack”, vertelt Desmond. “Dat was doorslaggevend in onze keuze voor deze oplossingen.” Voor een optimale integratie besloot hij daarnaast ook om de cloud-based endpoint management oplossing, Systems Manager, toe te voegen. “Systems Manager was een logische stap. Het stelt ons in staat zowel het netwerk als de devices vanuit hetzelfde portaal te beheren.”

pattern

Download de volledige case

Businesscase_Kindergarden_i4_cisco-meraki.pdf